
Jadłospis dla oddziałów przedszkolnych w okresie 18 listopada – 2 grudnia 2022 r.
DATA | ŚNIADANIE | PODWIECZOREK | I DANIE | II DANIE |
---|---|---|---|---|
28.11.2022 r. PONIEDZIAŁEk | Kanapka: Chleb mieszany z masłem, szynka, pomidor, szczypiorek. Kawa zbożowa na mleku. Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne | Banan | Zupa: z soczewicy z ziemniakami na wywarze mięsno warzywnym z natką pietruszki zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne | Makaron z serem białym. Kompot wieloowocowy. Zawiera alergeny: gluten, jajko mleko i produkty pochodne |
29.11.2022 r. WTOREK | Zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem. Kanapka: Chleb z masłem, miód. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne | Jabłko | Zupa: tarte ciasto na rosole z warzywami, natką pietruszki, koperkiem. Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne | Nugetsy z kurczaka, ziemniaki, buraczki z chrzanem. Kompot wieloowocowy. Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, jajko, mleko i produkty pochodne |
30.11.2022 r. ŚRODA | Kanapka: chleb z masłem, szynka konserwowa, ogórek zielony, natka pietruszki. Kakao na mleku. Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne | Mandarynka | Zupa: pomidorowa na rosole z kawałkami mięsa z ryżem, koperkiem, natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne | Pierogi leniwe z surówką z marchewki, jabłka i słonecznikiem prażonym. Kompot wieloowocowy. Zawiera alergeny: gluten, jajko mleko i produkty pochodne |
01.12.2022 r. CZWARTEK | Kanapka: chleb z masłem, ser żółty, mix sałat, pomidor. kawa na mleku. Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne | Soczek owocowy | Zupa: ziemniaczana na wywarze mięsno warzywnym, natką pietruszki. Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne | Gulasz z indyka z kaszą bulgur, surówka z ogórka kiszonego, jabłka. Kompot wieloowocowy. Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler mleko i produkty pochodne |
02.12.2022 r. PIĄTEK | Kanapka: chleb wieloziarnisty z masłem, jajko, sałata zielona, papryka. Kawa zbożowa na mleku Zawiera alergeny: gluten, jajko mleko i produkty pochodne | Jabłko | Zupa: grysikowa na rosole z warzywami, natką pietruszki, koperkiem. Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne | Ziemniaki, ryba w panierce, surówka z kiszonej kapusty. Kompot wieloowocowy. Zawiera alergeny: gluten, jajko, ryba mleko i produkty pochodne |
*zastrzega się zmian w jadłospisie