
Jadłospis dla oddziałów przedszkolnych w okresie 20 – 24 listopada 2023 r.
DATA | ŚNIADANIE | PODWIECZOREK | I DANIE | II DANIE |
---|---|---|---|---|
20.11.2023 r. PONIEDZIAŁEK | Kanapka: chleb mieszany z masłem, pasta serowa z suszonymi pomidorami czosnkiem. Kawa zbożowa z mlekiem. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne | Soczek owocowy | Zupa: krupnik z ziemniakami na wywarze mięsno warzywnym zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: gluten, seler mleko i produkty pochodne | Gołąbki ukraińskie z sosem pomidorowym, bazylią. Kompot wieloowocowy. Zawiera alergeny: gluten, seler gorczyca, jajko mleko i produkty pochodne |
21.11.2023 r. WTOREK | Kanapka: chleb z masłem, jajko, roszponka, papryka. Kakao z mlekiem. Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne | Owoc | Zupa: jarzynowa z ziemniakami na udkach, natką pietruszki. Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne | Kasza bulgur z filetem z indyka w sosie śmietanowo cebulowym, ćwikła z chrzanem. Kompot wieloowocowy. Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne |
22.11.2023 r. ŚRODA | Kanapka: Chleb mieszany z masłem, parówka z szynki, ketchup. Kawa zbożowa z mlekiem. Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne | Owoc | Zupa: pomidorowa z ryżem na udkach natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne | Pierogi z farszem ziemniaczano serowym surówka z marchwi, jabłka słonecznikiem prażonym. Kompot wieloowocowy Zawiera alergeny: gluten, jajko mleko i produkty pochodne |
23.11.2023 r. CZWARTEK | Kanapka: chleb mieszany z masłem, szynka natka pietruszki, papryka. Kakao z mlekiem. Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe mleko i produkty pochodne | Owoc | Zupa: grysikowa na rosole z warzywami, natka pietruszki, koperek. Zawiera alergeny: gluten, seler mleko i produkty pochodne | Ryba z panierce z ziemniakami, surówka z czerwonej kapusty. Kompot wieloowocowy. Zawiera alergeny: gluten, ryba, jajko mleko i produkty pochodne |
24.11.2023 r. PIĄTEK | Zupa mleczna: płatki owsiane na mleku z żurawiną. Kanapka: chałka z masłem. Zawiera alergeny: gluten, jajko mleko i produkty pochodne | Mus owocowy | Zupa: z czerwonej soczewicy z ziemniakami, natką pietruszki zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne | Makaron z serem Kompot wieloowocowy. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne |
*zastrzega się zmian w jadłospisie