
Jadłospis dla oddziałów przedszkolnych w dniach 17 – 21 marca 2025 r.
DATA | ŚNIADANIE | PODWIECZOREK | I DANIE | II DANIE |
---|---|---|---|---|
17.03.2025 r. PONIEDZIAłek | Bułka kukurydziana z masłem, dżem owocowy niskosłodzony. Mleko Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne | Soczek owocowy | Zupa krem z brokuła z groszkiem ptysiowym zabielany śmietaną. Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne | Gołąbki ukraińskie z sosem pomidorowym. Kompot wieloowocowy Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, seler |
18.03.2025 r. WTOREK | Chleb z masłem, pasta z twarogu i jajka, szczypiorek, pomidor. Kakao z mlekiem. Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne | Owoc | Rosół z kaszą bulgur natką pietruszki. Zawiera alergeny: gluten, seler | Ziemniaki, udziec drobiowy pieczony, ćwikła. Kompot wieloowocowy. Zawiera alergeny: gluten,, gorczyca, seler |
19.03.2025 r. ŚRODA | Chleb z masłem, parówka z szynki, pomidor koktajlowy, ketchup. Kawa zbożowa z mlekiem. Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe mleko i produkty pochodne | Mini wafelki kukurydziane z polewą malinową Zawiera alergeny: gluten, orzechy, mleko | Zupa pomidorowa z ryżem na udkach, natką pietruszki, koperkiem, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne | Paluchy serowo ziemniaczane z surówką z marchewki i chrzanem. Kompot wieloowocowy. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne |
20.03.2025 r. CZWARTEK | Chleb z masłem, szynka, papryka, ogórek zielony. Kakao z mlekiem. Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne | Owoc | Rosoł z kaszą jaglaną, natką pietruszki, koperkiem. Zawiera alergeny: seler | Ziemniaki, ryba miruna panierowana w bułce tartej, surówka z czerwonej kapusty. Kompot wieloowocowy Zawiera alergeny: gluten, ryba, jajko, mleko i produkty pochodne |
21.03.2025 r. PIĄTEK | Bagietka z masłem, ser żółty, ogórek kiszony. Kawa zbożowa z mlekiem. Zawiera alergeny: gluten, jajko mleko i produkty pochodne | Mus owocowy | Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami, natka pietruszki zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne | Ryż z jabłkiem prażonym, cynamonem. Kompot wieloowocowy. Zawiera alergeny: gluten, |
*zastrzega się zmian w jadłospisie