
Jadłospis dla oddziałów przedszkolnych w dniach 16 – 20 czerwca 2025 r.
DATA | ŚNIADANIE | PODWIECZOREK | I DANIE | II DANIE |
---|---|---|---|---|
16.06.2025 r. PONIEDZIAłek | Chleb z masłem, szynka, ogórek zielony. Kawa zbożowa z mlekiem. Zawiera alergeny: gluten, ryba, mleko i produkty pochodne | Soczek owocowy | Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami natką pietruszki zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne | Makaron z serem na słodko. Kompot wieloowocowy Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne |
17.06.2025 r. WTOREK | Bułka kukurydziana z masłem, dżem owocowy niskosłodzony, mleko. Zawiera alergeny: gluten, jajko mleko i produkty pochodne | Baton musli Może zawierać alergeny: mleko, orzechy, soja | Rosół z kaszą bulgur koperkiem, natka pietruszki. Zawiera alergeny: gluten, seler | Ziemniaki z masłem koperkiem, pieczeń rzymska w sosie własnym, surówka z kapusty pekińskiej marchewki, kukurydzy z sosem jogurtowym. Kompot wieloowocowy Zawiera alergeny: gluten, jajko, gorczyca mleko i produkty pochodne |
18.06.2025 r. ŚRODA | Chleb z masłem, kabanos, ser żółty, papryka, sałata. Kawa zbożowa z mlekiem. Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe mleko i produkty pochodne | Chrupki kukurydziane o smaku bananowym. Może zawierać alergeny: mleko, orzechy, soja | Zupa pomidorowa z ryżem na udkach koperkiem natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne | Kopytka z surówką z marchewki, jabłka, słonecznikiem. Kompot wieloowocowy. Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne |
20.06.2025 r. PIĄTEK | Chleb z masłem, pasztet pieczony, ogórek kiszony. Kakao z mlekiem. Zawiera alergeny: gluten, jajko, białko sojowe mleko i produkty pochodne | Soczek owocowy | Zupa ogórkowa na maśle z ziemniakami natką pietruszki, koperkiem, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: gluten seler, mleko i produkty pochodne | Ryż z jabłkiem prażonym, cynamonem. Kompot wieloowocowy Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne |
*zastrzega się zmian w jadłospisie
W każdym posiłku mogą występować substancje powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.