
Jadłospis dla oddziałów przedszkolnych w dniach 10 – 14 marca 2025 r.
DATA | ŚNIADANIE | PODWIECZOREK | I DANIE | II DANIE |
---|---|---|---|---|
10.03.2025 r. PONIEDZIAłek | Chleb mieszany z masłem, szynka, ogórek zielony. Kawa zbożowa z mlekiem. Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe mleko i produkty pochodne | Soczek owocowy | Zupa krupnik na udkach z ziemniakami, natką pietruszki, koperkiem, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne | Naleśniki z serem, mus jabłkowy. Kompot wieloowocowy Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne |
11.03.2025 r. WTOREK | Chleb z masłem, pasta z twarogu, szczypiorek, pomidor. Kakao z mlekiem. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne | Wafelek ryżowy z polewą malinową Zawiera alergeny: gluten, seler | Zupa ziemniaczana na żeberkach z papryką natką pietruszki. Zawiera alergeny: gluten, seler | Gulasz wieprzowy z kaszą kuskus, surówka z ogórka kiszonego, jabłka. Kompot wieloowocowy. Zawiera alergeny: gluten,, gorczyca, seler |
12.03.2025 r. ŚRODA | Płatki wielozbożowe z mlekiem, żurawiną. Chałka z masłem. Zawiera alergeny: gluten, jajko mleko i produkty pochodne | Owoc | Zupa jarzynowa na udkach z ziemniakami zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne | Ziemniaki, bigos z wędliną. Kompot wieloowocowy. Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne |
13.03.2025 r. CZWARTEK | Chleb ziarnisty z masłem, kabanos, papryka, sałata. Kawa zbożowa z mlekiem. Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne | Owoc | Zupa tarte ciasto na rosole z natką pietruszki, koperkiem. Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko | Ziemniaki ryba paluszek pieczony, surówka z kiszonej kapusty. Kompot wieloowocowy. Zawiera alergeny: gluten, ryba, jajko, mleko i produkty pochodne |
14.03.2025 r. PIĄTEK | Chleb mieszany z masłem, jajko, ketchup, szczypiorek, ogórek zielony. Kawa zbożowa z mlekiem. Zawiera alergeny: gluten, jajko mleko i produkty pochodne | Mus owocowy | Zupa kapuśniak na maśle z warzywami, wędliną. Zawiera alergeny: gluten, seler, białko sojowe, masło | Ryż z koktajlem truskawkowym. Kompot wieloowocowy Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne |
*zastrzega się zmian w jadłospisie