Jadłospis dla oddziałów przedszkolnych w dniach 3 – 7 listopada 2025 r.
| DATA | ŚNIADANIE | I DANIE | II DANIE | PODWIECZOREK |
|---|---|---|---|---|
| 03.11.2025 r. PONIEDZIAłek | Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi. Chleb z masłem, miód. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne | Zupa kalafiorowa z ziemniakami na wywarze z mięsa drobiowego zabielana śmietaną i jogurtem. Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne | Gołąbki bez zawijania z sosem pomidorowo warzywnym. Kompot wieloowocowy. Zawiera alergeny: gluten, jajko, seler mleko i produkty pochodne | Mus owocowy |
| 04.11.2025 r. WTOREK | Chleb z masłem, pasta z białego sera i chrzanu z pomidorem malinowym i roszponką. Kakao z mlekiem. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne | Tarte ciasto na rosole z włoszczyzną, natką pietruszki, koperkiem. Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko | Bigos z wędliną i ziemniakami. Kompot wieloowocowy. Zawiera alergeny: gorczyca, seler, mleko i produkty pochodne | Chipsy z suszonych jabłek |
| 05.11.2025 r. ŚRODA | Chleb z masłem, jajko z papryką kolorową, szczypiorek, ketchup. Kawa zbożowa z mlekiem. Zawiera alergeny: gluten, jajko mleko i produkty pochodne | Zupa krupnik z kaszą jęczmienną ziemniakami na wywarze drobiowym natką pietruszki, zabielany jogurtem. Zawiera alergeny: gluten, seler,, mleko i produkty pochodne | Filet z kurczaka w sosie z suszonych pomidorów ze szpinakiem i makaronem fusilli. Kompot wieloowocowy. Zawiera alergeny: gluten, gorczyca, | Banan |
| 06.11.2025 r. CZWARTEK | Chleb z masłem, szynka z indyka, ogórek świeży, sałata. Kakao z mlekiem. Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne | Zupa ryżowa na mięsie z kurczaka z włoszczyzną, natką pietruszki, koperkiem. Zawiera alergeny: gluten, seler | Gulasz z szynki z warzywami, kaszą bulgur z vermicelli, ćwikła z chrzanem. Kompot wieloowocowy. Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca mleko i produkty pochodne | Batonik kakaowy Zawiera alergeny: gluten, orzechy, soja, mleko |
| 07.11.2025 r. PIĄTEK | Chleb mieszany z masłem, pasztet z żurawiną, ogórek kiszony, natka pietruszki. Kawa zbożowa z mlekiem. Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe mleko i produkty pochodne | Rosół drobiowy z kaszą jaglaną włoszczyzną, natką pietruszki. Zawiera alergeny: seler | Ziemniaki z masłem, ryba paluszek z pieca, surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka. Kompot wieloowocowy. Zawiera alergeny: gluten, jajko ryba, mleko i produkty pochodne | Soczek 100% |
Zastrzega się zmiany w jadłospisie.
W każdym posiłku mogą występować substancje powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.
