Jadłospis przedszkole 21.10 – 25.10.2019 r.

  Data   Śniadanie   Podwieczorek I danie II danie
21.10.2019 r. PONIEDZIAŁEK   Kanapka: chleb pszenno-żytni, masło, ryba makrela, natka pietruszki. Kawa. Zawiera alergeny: gluten, ryba, mleko i produkty pochodne Owoc Zupa: kapuśniak  na kościach wędzonych  z ziemniakami, jarzynami, natką pietruszki.  Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne Makaron świderki  z serem białym. Kompot wieloowocowy. Zawiera alergeny: gluten,  mleko i produkty pochodne    
22.10.2019 r. WTOREK   Kanapka: Chleb mieszany, masło, pasta serowa, szczypiorek. Kakao. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne Owoc Zupa: tarte ciasto na rosole  z jarzynami, natką pietruszki. Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne   Ziemniaki, kotlet mielony pieczony, surówka z kapusty włoskiej, marchwi, jabłka. Kompot wieloowocowy Zawiera alergeny: gluten, gorczyca,  mleko i produkty pochodne
23.10.2019 r. ŚRODA   Kanapka: Chleb mieszany, masło, szynka wieprzowa,  pomidor, szczypiorek. Kawa. Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe,  mleko i produkty pochodne Owoc Zupa: brokułowa z ziemniakami, natka pietruszki. Zawiera alergeny: gluten  seler, mleko  i produkty pochodne Pierogi ruskie, surówka  z marchwi, jabłka, rodzynki,  orzech włoski. Kompot wieloowocowy. Zawiera alergeny: gluten, orzech włoski mleko i produkty pochodne  
 24.10.2019 r. CZWARTEK   Kanapka: chleb słonecznikowy, masło, pasztet drobiowy, ogórek świeży, mix sałat. Kakao. Zawiera alergeny gluten, białko sojowe,  mleko i produkty pochodne Marchewka  do chrupania. Zupa: jarzynowa na rosole  z ziemniakami, warzywami, natką pietruszki. Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne   Gołąbki z ryżem, mięsem w sosie pomidorowym z bazylią. Kompot wieloowocowy Zawiera alergeny: gluten, ryba, mleko i produkty pochodne
 25.10.2019r. PIĄTEK Kanapka: Chleb mieszany , masło, ser żółty, ogórek kiszony. Kawa. Zawiera alergeny: gluten,  mleko i produkty pochodne Soczek owocowy  Zupa: koperkowa  z makaronem ryżowym, jarzynami. Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne Kotlet rybny, ziemniaki, ćwikła. Kompot wieloowocowy Zawiera alergeny: Gluten ,ryba,  mleko i produkty pochodne

*zastrzega się zmiany w jadłospisie