Jadłospis przedszkole: 20.05 – 24.05.2019 r.

Data I danie II danie
20.05.2019r. PONIEDZIAŁEK   Zupa: kapuśniak z ziemniakami,  natka pietruszki. Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko  i produkty pochodne   Makaron z serem białym. Kompot wieloowocowy.  Owoc. Zawiera alergeny: gluten,  mleko i produkty pochodne  
21.05.2019r. WTOREK   Zupa: tarte ciasto na rosole z jarzynami, natką pietruszki. Zawiera alergeny: gluten  seler, mleko  i produkty pochodne   Ziemniaki, schab pieczony, surówka z  kapusty pekińskiej  marchwi, kukurydza. Kompot wieloowocowy. Owoc. Zawiera alergeny:                         gluten, gorczyca,  mleko i produkty pochodne  
  22.05.2019r. ŚRODA: Zupa: z czerwonej soczewicy z  warzywami, natka pietruszki. Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne   Pierogi ruskie, surówka z marchwi, jabłka, słonecznik. Kompot wieloowocowy.  Jogurt owocowy. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne    
23.05.2019r. CZWARTEK   Zupa: krupnik  z warzywami, natką pietruszki. Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne     Ryż z warzywami, gulasz z indyka, mizeria. Kompot wieloowocowy. Owoc. Zawiera alergeny: gluten, gorczyca,  seler, mleko i produkty pochodne  
24.05.2019r. PIĄTEK Zupa: koperkowa  z makaronem ryżowym, jarzynami, natką pietruszki.  Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne Ryba mintaj w panierce, ziemniaki, surówka z  kapusty kiszonej. Kompot wieloowocowy. Soczek owocowy. Zawiera alergeny: gluten, ryba, mleko i produkty pochodne  

*zastrzega się zmiany w jadłospisie