
Program półkolonii zimowej oraz jadłospis
W dniach 16 – 20 stycznia 2023 r. w Szkole Podstawowej im. Stanisława Dąmbskiego w Rudnej Wielkiej organizowana jest półkolonia zimowa.
Ferie dofinansowane są ze środków pochodzących z budżetu Gminy Świlcza przeznaczonych na wychowanie w trzeźwości i przeciwdziałanie alkoholizmowi.
PONIEDZIAŁEK 16 stycznia 2023 r. | WTOREK 17 stycznia 2023 r. | ŚRODA 18 stycznia 2023 r. | CZWARTEK 19 stycznia 2023 r. | PIĄTEK 20 stycznia 2023 r. |
---|---|---|---|---|
8.00 – 8.30 – zbiórka uczestników 8.30 – 9.00 – II śniadanie 9.00 – 13.00 – wyjazd do Rzeszowa: Kręgielnia Galaktyka. 13.00 – 13.30 – powrót do szkoły, obiad 13.30- 15.00 – zajęcia sportowe 15.00 – zakończenie zajęć | 8.00 – 8.30 – zbiórka uczestników 8.30 – 9.00 – II śniadanie 9.00 – 12.30 – samodzielne wykonanie sałatki owocowej, zapoznanie się z egzotycznymi owocami 12.30 – 13.30 – przerwa obiadowa 13.30 – 15.00 – zabawa w podchody, rozwijanie orientacji przestrzennej, konkurs karaoke 15.00 – zakończenie zajęć | 8.00 – 8.30 – zbiórka uczestników 8.30 – 9.00 – II śniadanie 9.00 – 12.30 – konkursy z nagrodami „Teleturniej 1 z 10”. Mini kurs tańca 12.30 – 13.30 – przerwa obiadowa 13.30 – 15.00 – konkurs „Mam talent” – prezentacja swoich umiejętności 15.00 – zakończenie zajęć | 8.00 – 8.30 – zbiórka uczestników 8.30 – 9.00 – II śniadanie 9.00 – 12.30 – poznajemy smaki pizzy 12.30 – 13.30 – przerwa obiadowa 13.30 – 15.00 – zimowa akademia twórczości 15.00 – zakończenie zajęć | 8.00 – 8.30 – zbiórka uczestników 8.30 – 9.00 – II śniadanie 9.00 – 12.30 – wyjazd do kina Helios na film „Zadziwiający kot Maurycy” 12.30 – 13.30 – przerwa obiadowa 13.30 – 15.00 – zajęcia plastyczne/ rozgrywki sportowe/ gry stolikowe 15.00 – zakończenie zajęć |
Jadłospis dla uczestników półkolonii zimowej
DATA | ŚNIADANIE | I, II DANIE |
---|---|---|
16.01.2023r. PONIEDZIAŁEK | Bułka grahamka z masłem, wędliną, serem żółtym, roszponka, papryka. Herbata. Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe mleko i produkty pochodne | Zupa kalafiorowa na maśle z koperkiem, natką pietruszki, zabielana śmietaną. Spaghetti z sosem mięsno warzywnym, bazylią. Kompot wieloowocowy. Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, jajko mleko i produkty pochodne |
17.01.2023r. WTOREK | Bułka grahamka z masłem, wędliną, serem żółtym, roszponka, papryka. Herbata. Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne | Zupa kapuśniak na żeberkach z ziemniakami, koperkiem, natką pietruszki. Nagetsy z kurczaka z frytkami i buraczkami z chrzanem. Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko, mleko i produkty pochodne |
18.01.2023r. ŚRODA | Bułka grahamka z masłem, wędliną, serem żółtym, roszponka, papryka. Herbata. Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe mleko i produkty pochodne | Zupa krupnik na rosole z warzywami, natką pietruszki. Kotlet mielony z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty. Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca mleko i produkty pochodne |
19.01.2023r. CZWARTEK | Bułka grahamka z masłem, wędliną, serem żółtym, roszponka, papryka. Herbata. Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne | Zupa krem z brokuła i groszkiem ptysiowym, zabielany śmietaną. Ryż z koktajlem truskawkowym. Kompot wieloowocowy. Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne |
20.01.2023r. PIĄTEK | Bułka grahamka z masłem, serem żółtym, roszponka, papryka. Herbata. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne | Zupa: tarte ciasto na rosole z warzywami, koperkiem i natką pietruszki. Naleśniki z serem, mus jabłkowy. Kompot wieloowocowy. Zawiera alergeny: gluten, jajko, seler, mleko i produkty pochodne |
*zastrzega się zmiany w jadłospisie