Ferie zimowe 2023

Ferie 2023

Program półkolonii zimowej oraz jadłospis

W dniach 16 – 20 stycznia 2023 r. w Szkole Podstawowej im. Stanisława Dąmbskiego w Rudnej Wielkiej organizowana jest półkolonia zimowa.

Ferie dofinansowane są ze środków pochodzących z budżetu Gminy Świlcza przeznaczonych na wychowanie w trzeźwości i przeciwdziałanie alkoholizmowi.

PONIEDZIAŁEK
16 stycznia 2023 r.
WTOREK
17 stycznia 2023 r.
ŚRODA
18 stycznia 2023 r.
CZWARTEK
19 stycznia 2023 r.
PIĄTEK
20 stycznia 2023 r.
8.00 – 8.30 – zbiórka uczestników
8.30 – 9.00 – II śniadanie
9.00 – 13.00 – wyjazd do Rzeszowa: Kręgielnia Galaktyka. 13.00 – 13.30 – powrót do szkoły, obiad
13.30- 15.00 – zajęcia sportowe 15.00 –  zakończenie zajęć  
8.00 – 8.30 – zbiórka uczestników
8.30 – 9.00 – II śniadanie
9.00 – 12.30 – samodzielne wykonanie sałatki owocowej, zapoznanie się z egzotycznymi owocami
12.30 – 13.30 – przerwa obiadowa 13.30 – 15.00 – zabawa w podchody, rozwijanie orientacji przestrzennej, konkurs karaoke 15.00 – zakończenie zajęć  
8.00 – 8.30 – zbiórka uczestników
8.30 – 9.00 – II śniadanie
9.00 – 12.30 – konkursy z nagrodami „Teleturniej 1 z 10”. Mini kurs tańca
12.30 – 13.30 – przerwa obiadowa
13.30 – 15.00 – konkurs „Mam talent” – prezentacja swoich umiejętności
15.00 – zakończenie zajęć  
8.00 – 8.30 – zbiórka uczestników
8.30 – 9.00 – II śniadanie
9.00 – 12.30 – poznajemy smaki pizzy
12.30 – 13.30 – przerwa obiadowa
13.30 – 15.00 – zimowa akademia twórczości 15.00 – zakończenie zajęć
8.00 – 8.30 – zbiórka uczestników
8.30 – 9.00 – II śniadanie 9.00 – 12.30 – wyjazd do kina Helios na film „Zadziwiający kot Maurycy” 12.30 – 13.30 – przerwa obiadowa
13.30 – 15.00 – zajęcia plastyczne/ rozgrywki sportowe/ gry stolikowe
15.00 – zakończenie zajęć

Jadłospis dla uczestników półkolonii zimowej

DATAŚNIADANIEI, II DANIE
    16.01.2023r.  PONIEDZIAŁEKBułka grahamka  z masłem, wędliną,  serem żółtym, roszponka, papryka. Herbata. Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe mleko i produkty pochodneZupa kalafiorowa  na maśle z  koperkiem, natką pietruszki,  zabielana śmietaną. Spaghetti z sosem mięsno warzywnym, bazylią. Kompot wieloowocowy. Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, jajko mleko i produkty pochodne
17.01.2023r. WTOREK  Bułka grahamka  z masłem, wędliną,  serem żółtym, roszponka, papryka. Herbata. Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodneZupa kapuśniak na żeberkach z ziemniakami,  koperkiem, natką pietruszki. Nagetsy z kurczaka z frytkami i buraczkami z chrzanem. Zawiera alergeny: gluten,  seler, jajko, mleko i produkty pochodne
18.01.2023r. ŚRODABułka grahamka  z masłem, wędliną,  serem żółtym, roszponka, papryka. Herbata. Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe mleko i produkty pochodneZupa krupnik  na rosole  z warzywami,  natką pietruszki. Kotlet mielony  z ziemniakami  i surówką z czerwonej kapusty. Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca mleko i produkty  pochodne  
19.01.2023r. CZWARTEK  Bułka grahamka  z masłem, wędliną,  serem żółtym, roszponka, papryka. Herbata. Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodneZupa krem z brokuła  i groszkiem ptysiowym, zabielany śmietaną. Ryż z koktajlem truskawkowym. Kompot wieloowocowy. Zawiera alergeny: gluten,  jajko,  mleko  i produkty pochodne
20.01.2023r. PIĄTEKBułka grahamka  z masłem,   serem żółtym, roszponka, papryka. Herbata. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodneZupa: tarte ciasto na rosole z warzywami, koperkiem i natką pietruszki. Naleśniki z serem, mus jabłkowy. Kompot wieloowocowy. Zawiera alergeny: gluten, jajko, seler, mleko i produkty pochodne

*zastrzega się zmiany w jadłospisie